Twello SV D3 4 - 8  BAS JO13-3
5-3-2011
Sportpark Zuiderlaan, Zuiderlaan 5 Twello

Verslag Twello SV D3 - BAS D3

Thuiswedstrijd Bas D3 Twello was op 20.11.10 geëindigd in een zware verlies partij, 2 voor en 13 doelpunten tegen.
Dus er is iets recht te zetten.
na een klein uurtje rijden komen we aan op het mooiste sportcomplex waar we tot nu toe zijn geweest “Twello SV”
Met versterking van Jannick en Rick uit de E3 komen we tot de volgens opstelling.
Jan op doel achterin Jannick en Lorenzo voorstopper Mohammed voorin Stephan en Ramazan en als diepste spits Rowan. (Rick begint op de bank)

Het spel begint rustig en gecontroleerd er zijn tot nu toe nog weinig kansen weggegeven en het lijkt wel of er een lichte voordeel voor BAS in het spel aanwezig is.
In de 5e minuut komt de eerst gevaarlijke aanval Lorenzo weet de bal bij Ramazan te krijgen, helaas eindigt de aanval in een corner. BAS weet de druk op te voeren door goed aanvallend positiespel, weer krijgen wij een corner en Ramazan weet deze te verzilveren in een doelpunt 0-1 BAS. Een aantal minuten later geeft Jan een verre trap vanuit het doel naar Stephan en hij weet een mooi schot op doel te produceren welke door de keeper wordt gestopt, maar gelukkig staat Rowan er om in de rebound verdient te scoren 0-2 voor. Bas blijft in deze fase zorgvuldig combineren, Rick komt erin voor Stephan en BAS heeft een corner en weer in de rebound weet Rowan op het doel te schieten welke hij met rechts had moeten nemen want met links ging de bal ver naast. In de 20e minuut neemt Mohammed een vrije trap, deze gaat net over. Jan heeft tot nu toe nog maar een paar kleine kansen weten te pareren met een juiste redding. Stephan is weer in de wedstrijd gekomen voor Rowan en hij weet meteen te scoren 0-3 voor Bas. In de laatste minuut is de dekking bij een corner van BAS niet optimaal en via een kopbal weet Twello te scoren, dus is de stand 1-3 in het voordeel van Bas.

De tweede helft gaat Stephan op doel en Jan gaat centraal op het middenveld ballen. De eerste aanval is voor Twello en deze gaat maar net naast. Het spel gaat verder met jan aan de bal, met een solo van achteruit weet hij de overkant te bereiken en hij weet zelfs een treffer op zijn naam te zetten 1-4 voor BAS. In de 5e minuut tweede helft komt een voorzet via een ingooi bij Rick, jammer hij schiet net naast. De aanvallen van BAS zijn mooi en het geeft rust achterin ( de aanval is nog steeds de beste verdediging) in de 7e minuut geeft Ramazan een afgemeten voorzet op Rowan en met een ferme knal schiet hij op de lat. Vervolgens is Jan weer in de aanval maar raakt deze keer de paal. Een corner wordt daarna in de rebound door jan net naast geschoten, het zit hem even niet mee. Maar in de 8e minuut weet Ramazan zijn tweede treffer aan te tekenen 1-5 voor Bas en er lijkt geen vuiltje aan lucht en dat blijkt ook wel want ook Rowan maakt zijn tweede treffer na een foutje van de keeper weet hij de bal over de lijn te tikken 1-6 voorsprong. Rowan is op dreef en hij valt op door zijn ijverige werklust. Vanaf de aftrap van Twello onderschept Rowan wederom de bal en met een solo waar hij drie man in de verdediging weet te passeren schiet hij strak hoog in het doel ( Dit was echt een verdiende treffer geweest, maar de redding van de keeper was even zo mooi) Twello komt helaas voor hun niet zo dicht meer bij het doel van BAS en wederom word een aanval van het carnavalsdorp omgezet in een gevaarlijk aanval voor BAS. Rowan speelt naar de vrijstaande Jan, vervolgens schiet hij net voor het doel langs. Maar de volgende aanval welke ook weer via Rowan naar Jan gaat wordt omgezet in een 1-7 voorsprong (tweede treffer van Jan) Eindelijk komt nu Twello ook met een mooi aanval voor het doel van BAS waar de aanvoerder volledig het lege doel mist. Lorenzo die al zat te azen op een doelpuntje gaat zich ook met de aanval bemoeien en ook hij pakt zijn doelpunt mee 1-8 voor BAS Jan gaat er geblesseerd af hij is op zijn hak geraakt. Twello begint iets beter te voetballen, echter zit het hun niet mee want een mooie aanval eindigt op de paal. Het spel gaat op en neer en ook BAS heeft af en toe de nodige missers Rowan heeft een kans op een leeg doel maar ook hij heeft nu even het vizier niet scherp. Lorenzo weet vervolgens ook nog een keer hard de paal te raken. Bas speelt in de laatste 10 minuten iets te veel vooruit en de verdediging staat niet meer op de juiste plaats, Twello weet hier gebruik van te maken en scoort hun tweede doelpunt 2-8. Jan wil het nog even proberen maar zijn blessuren weerhoud hem het doel te raken hij mist twee kansen die hij naast schiet.
De verdedigers van BAS waren voorin en de invallende E3 spelers konden de Twellonaren niet stuiten met hun aanval 3-8 Vervolgens miste Rowan nog een kans en het einde van de wedstrijd is nabij Twello weet nog één keer te scoren eindstand 4-8.

De laatste 10 minuten waren we moe gestreden en heeft Twello nog een paar treffers weten te verzilveren. Bas heeft zeer goed gespeeld en zeker 60% van de wedstrijd gedomineerd.
We hebben genoten van het mooie aanvallende spel wat heeft geresulteerd in 8 treffers

Man of the match is Rowan hij heeft hard en nuttig gewerkt weinig balverlies opgelopen en daarnaast heeft hij twee keer door zijn alertheid gescoord.
Een pluim voor de twee E3 spelers Rick en Jannick: soms wat zoekend waar op de juiste momenten zeer nuttig meeverdedigd en zo goed als foutloos gespeeld.